KRNOV | Pátek 31. března byl posledním dnem, kdy mohla veřejnost i sportovní kluby využít ledovou plochu zimního stadionu Krystal. V sobotu 1. dubna byl totiž ukončen její provoz pro letošní sezonu. Ta trvala bezmála sedm měsíců, když led sportovci začali využívat v polovině srpna loňského roku, veřejnost pak o měsíc později. Stalo se tak z rozhodnutí vedení města, které vyslyšelo přání krnovských hokejistů začít trénovat už během letních prázdnin.

Foto: Pixabay

Kvůli energetické krizi bylo v té době nutné zvýšit ceny vstupného o deset korun, snížením zájmu veřejnosti se to však neprojevilo. „Sezona proběhla bez větších problémů a omezení. Přesná čísla sice ještě neznáme, ale už teď je zřejmé, že návštěvnost byla dokonce vyšší než v letech minulých. Zájem byl také o broušení i půjčování pomůcek pro bruslení, se čímž jsme začali v minulé sezoně,“ pochvaluje si vedoucí sportovních a rekreačních zařízení Alžběta Nykodymová s tím, že využití ze strany sportovních klubů bylo zhruba stejné, jako dříve. „Kromě krnovských hokejistů a krasobruslařů se nám hned v úvodu sezony povedlo zaplnit led oddíly z Horního Benešova i z ostatních okolních obcí. Tradičně plochu využívaly rovněž týmy hrající Hokejovou ligu amatérů mikroregionu Krnovsko,“ dodává.

Ukončení provozu ledové plochy však neznamená uzavření zimního stadionu, ten veřejnosti i sportovcům v jarních a letních měsících nabídne k pronájmu umělou plochu. K dispozici budou dva kurty na badminton a také hřiště pro florbal nebo in-line hokej. Povrch bude možné využívat pro bruslení na kolečkových bruslích i ostatní sporty, které se hrají v hale. Podrobnější informace zájemci najdou v příštích dnech na stránkách tskrnov.cz, stejně jako oznámení o opětovném zahájení provozu ledové plochy. „Zatím předpokládáme, že zimní stadion bude v provozu od září. Vše bude opět záležet na zájmu sportovních klubů a rozhodnutí vedení města,“ uzavírá Alžběta Nykodymová.

Zdroj: MěÚ Krnov