BRUNTÁL | Dva zraněné si vyžádala kontrola železniční cisterny v průmyslovém areálu v Bruntále v úterý 21. března 2023 krátce před 13. hodinou.

Foto: HZS MSK

Událost byla na operační středisko hasičů nahlášena v úterý 21. března 2023 osm minut před 13. hodinou. Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanice v Bruntále, spolu s nimi zasahovala na místě i Zdravotnická záchranná služba včetně vrtulníku Letecké záchranné služby (LZS) a Policie ČR.

„Dva muži si přivodili zdravotní obtíže při pracovní činnosti a pobytu uvnitř železniční cisterny. U obou postupně došlo k poruše vědomí, naštěstí jeden z nich včas přivolal pomoc. Pacienty středního věku z útrob vagónu vytáhli hasiči. Po podání kyslíku se jejich stav začal rychle zlepšovat. Podle všeho byl v cisterně nízký objem kyslíku, což způsobilo rychlou a nebezpečnou indispozici se ztrátou vědomí. Oběma mužům byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a poté je pozemní týmy přepravily do bruntálské nemocnice, kde je předaly do další péče interní ambulance,” uvedl Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK.

„Při kontrole cisterny, která sloužila k přepravě chloridu vápenatého, došlo ke zranění dvou pracovníků. Hasiči a za pomocí lezecké techniky, s dýchacími přístroji na zádech, vytáhli oba zraněné, které následně předali do péče zdravotníků. Obě osoby byly následně transportovány pozemní cestou do nemocnice. Transport vrtulníkem LZS, který na místě taktéž zasahoval, nebyl naštěstí nutný,“ informovala mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová.

 

Foto: HZS MSK

Foto: HZS MSK

Foto: HZS MSK

Foto: HZS MSK

Foto: ZZS MSK