KRNOV | V minulých dnech bylo v Petrovické ulici, v prostoru mezi stadiony – zimním a atletickým, vykáceno 17 topolů, 10 jedlí, tři habry, dva jasany a jedna lípa. Důvodem je nutnost vybudování odvodnění atletického stadionu včetně vsakovacího objektu a zhoršený zdravotní stav dřevin, způsobený především hnilobou a výskytem plodnic hub.

Foto: MěÚ Krnov

Jelikož odstraněním dřevin vznikla ekologická újma, uložil příslušný správní orgán stavebníkovi, jímž je město Krnov, za vykácení 33 stromů v hodnotě 241 tisíc korun náhradní výsadbu v celkovém počtu 10 kusů vzrostlých stromů. „Šest platanů bude vysázeno v Albrechtické ulici a čtyři lípy v ulici Čsl. armády,“ uvedl Zbyněk Moravec z odboru investic a správy majetku.

Území mezi stadiony je součástí projektu Krnov na start, jehož cílem je vytvořit otevřený městský areál. Proběhla již architektonická soutěž, v níž nejvíce zaujalo řešení architektů z U / U Studia z Prahy. Jejich návrh, který ovšem není definitivním řešením, počítá s výsadbou 79 stromů v areálu a 58 stromů v Petrovické ulici.

Zdroj: MěÚ Krnov