MSK, BRUNTÁLSKO (AKTUALIZOVÁNO) | Po celém území Moravskoslezského kraje se od dnešního dne, pátku 17. července 2020, zavádí povinnost nošení roušek ve vnitřních prostorách a veřejné dopravě. Venkovní i vnitřní akce mohou probíhat do 100 osob, na koupalištích a bazénech se musí dodržovat také minimální dvoumetrové rozestupy. Podrobnosti najdete v článku!
O mimořádných opatřeních na celém území Moravskoslezského kraje informoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a Moravskoslezský kraj. Mimořádná opatření vydala Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje v Ostravě.
Opatření bylo vydáno z důvodu nárůstu počtu osob, u kterých byla prokázána nákaza covid-19 na území našeho kraje (vznik nových lokálních ohnisek mimo Karvinsko a Frýdecko-Místecko a nárůst počtu případů u přeshraničních pracovníků pracujících na území celého MSK).
„V souvislosti s epidemiologickou situací v Moravskoslezkém kraji dnes místní hygienická stanice rozšíří aktuálně platná opatření v oblasti Karvinska na území celého kraje. V kraji se zavádí povinnost nošení roušek ve vnitřních prostorách i veřejné dopravě,“ informoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.
Nové mimořádné opatření krajské hygieny pro celé území Moravskoslezského kraje
- Povinnost nosit ochranné prostředky dýchacích cest ve všech vnitřních prostorách, vozidlech veřejné dopravy, v motorových vozidlech, včetně taxislužby a dopravy pro přepravu zaměstnanců.
- Zákaz návštěv pacientů ve zdravotnických a sociálních zařízeních s výjimkou, že návštěvník použije minimálně respirátor FFP2 bez výdechového ventilu a současně udržuje minimálně dvou metrový rozestup od ostatních lidí.
- Účast osob na hromadných akcí ve venkovních i vnitřních prostorách nesmí přesáhnout 100 osob v jednom sektoru se samostatným vchodem a zároveň je zachován odstup mezi osobami nejméně dva metry, s výjimkou členů domácnosti.
- Nejvýše 100 osob na koupalištích a bazénech s minimálními rozestupy 2 metry.
- Časové omezení provozů restaurací a provozoven stravovacích služeb v čase od 23:00 do 8:00 hod.
- Zákazníci restaurací a provozoven stravovacích služeb v době provozu budou usazeni tak, že mezi nimi je odstup alespoň 2 metry, s výjimkou zákazníků sedících u jednoho stolu. U jednoho stolu sedí maximálně 4 osoby, s výjimkou členů domácností.