BRUNTÁLSKO | Dvaačtyřicetiletý muž z Opavska řídil své auto v obci Leskovec nad Moravicí, přičemž byl při běžné silniční kontrole stavěn a kontrolován policejní hlídkou. Následné odborné měření dechovými zkouškami prokázalo, že muž je v silně podnapilém stavu, byly mu naměřeny pozitivní hodnoty s výsledky okolo 2,8 promile alkoholu v dechu. Kontrola řidiče proběhla 29. října 2019.

Foto: ilustrační STA Bruntálsko

„Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal a na místě mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále prokázáno, že se v jeho případě v současné době jedná o neřidiče, tedy že má platnou blokaci pro všechna řidičská oprávnění,” sdělil mluvčí policie René Černohorský.

„Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany bruntálských policistů a kriminalistů, kdy již nyní je zcela zřejmé, že se dvaačtyřicetiletý muž dopustil minimálně přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek a s největší pravděpodobností i přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,” sdělil závěrem Černohorský.