KRNOV | Turistickou sezonu v Krnově zahájí ve středu 15. května tradiční komentovaná prohlídka města, kterou připravila Střední odborná škola dopravy a cestovního ruchu Krnov ve spolupráci s Krnovskou synagogou a turistickým informačním centrem. Sraz je v 16.00 hodin před TIC na Hlavním náměstí.

Foto: STA Bruntálsko

„Letošní prohlídka má název Po stopách krnovských průmyslníků. Zaměříme se především na výrobu varhan, pivovary a mlýny, ale zastavíme se také u technických památek a zajímavostí,“ uvádí Markéta Mintálová z TIC Krnov. K technickým památkám například patří meteorologická stanice ve Smetanových sadech, historický ocelový nýtovaný most nebo limnigrafická stanice, v níž je umístěno zařízení k pozorování vodního stavu v hlásném profilu řeky Opavy.

„Prohlídku ukončíme v synagoze, kde se nachází stálá expozice Židovští průmyslníci, podnikatelé a vynálezci, která návštěvníky seznamuje s podílem členů židovských komunit na území Čech, Moravy a Slezska na rozvoji průmyslu a obchodu a připomíná řadu vědců židovského původu, kteří svou činností a vynálezy výrazně přispěli k rozvoji vědy a techniky,“ dodává.

Kapacita přibližně dvouhodinové prohlídky není omezena. Pro účastníky je připraven malý dárek v podobě propagačních tiskovin a předmětů.

Zdroj: MěÚ Krnov