MALÁ MORÁVKA |Poslední víkend letošního léta 16. – 17. září 2017 bude v Malé Morávce a v Karlově pod Pradědem ve znamení tradiční kulinářské akce Festival řízků.

Foto: ilustrační – Pixabay

„Do Festivalu řízků se tradičně zapojují místní restaurace, které nabídnou jak českou klasiku, tedy kuřecí nebo vepřový smažený řízek v trojobalu, tak řízky přírodní, nebo z netradičních mas. Řada lidí využije akci nejen pro potěchu chuťových pohárků, ale i pro výlety v jesenických lesích, na čerstvém vzduchu. Po takové horské procházce vždy chutná dvojnásobně, “ říká Ondřej Holub, starosta obce Malá Morávka.

V restauraci penzionu Roháč v Karlově pod Pradědem nasadí osvědčenou položku: klokaní maso. „Dříve jsme nabízeli třeba zvěřinové řízky, ale o ty nebyl takový zájem. Naším poznávacím znamením se v posledních letech stalo klokaní maso, kterého za víkend prodáme hodně přes 100 porcí. Kdo si skočí na Roháč na klokana, neudělá chybu,“ říká Marek Bokůvka, provozovatel penzionu Roháč.

Martin Šišma z restaurace U Kovárny v Malé Morávce doplňuje: „Máme objednáno vepřové, kuřecí, krůtí, telecí i srnčí maso, ale třeba také žabí stehýnka. Uvidíme, jak budou našim návštěvníkům chutnat.“

Restaurace penzionu Sofie v Malé Morávce mimo jiné nabídne vegetariánské květákovo-brokolicové řízečky, přírodní jelení řízek na červeném víně a borůvkách, pštrosí maso a smažený žraločí hřbet.

Na rozdíl od Borůvkových hodů, které v obci proběhly v srpnu, není na Festival řízků připraven žádný doprovodný program.

 

REDAKCE STA on EmailREDAKCE STA on FacebookREDAKCE STA on InstagramREDAKCE STA on Twitter
REDAKCE STA
Redakce zpravodajství STA Bruntálsko přináší každodenní aktuální informace z bruntálského regionu, ale i Moravskoslezského kraje.

Chci dostávat čerstvé zprávy z našeho regionu

Děkujeme za Vaše přihlášení.