BRUNTÁLSKO, ČR | Tahle kombinace představuje spojení italského šarmu s vytříbeností alsassko-lotrinské kuchyně… Tradiční jablečný koláč ze severu Francie je totiž vytuněn těstem, které má své kořeny v Itálii. Náročnější proces přípravy, ale chuťové pohárky budou spokojené.
Jak na koláč jablka versus citron
TĚSTO:
210 g celozrnné mouky
100 g másla
3 žloutky
70 g cukru
kůra z citronu
sůl
NÁPLŇ:
0,75 kg jablek
50 ml mléka
100 ml smetany
2 vejce
90 g cukru
špetku soli
Postup
Smíchejte dohromady všechny ingredience na těsto a umístěte do formy, vytvořte vysoký okraj.
Nakrájejte jablka na tenké plátky, klaďte ve vrstvách na těsto.
Vyšlehejte sníh z bílků, smíchejte žloutky, mléko, smetanu, zalijte jablka a nakonec přidejte i bílky.
Příprava
Pečte na 200 stupňů cca 30 minut.
2580 kcal / koláč (cca 20 ks)