VRBNO POD PRADĚDEM | Příznivci bruslení si letos ve Vrbně pod Pradědem přijdou na své, i kdyby se zima do města nevrátila a pokračovaly teplé dny. V úterý 30. ledna začala na prostranství mezi markety u okružní křižovatky montáž kluziště,  které nepotřebuje led. Dodavatelská firma chce stihnout práce do čtvrtečního večera.

Foto: Alena Kiedroňová

Město si kluziště pronajalo od brněnské společnosti Pao CZ s.r.o. na dobu do 4. března, aby umožnilo lidem milujícím sport bruslit a také zjistilo, jaký zájem u veřejnosti takové sportoviště vzbudí. Plocha kluziště má rozměr 20 na 10 metrů a vyhoví i třeba minihokeji, výuce bruslení děti nebo uspořádání speciálních akcí. Třeba masopustnímu bruslení. Určitě si přijďte vyzkoušet, jak se bruslí na umělém povrchu s označením Glice. Ten má prakticky nulovou náročnost na energie či použití vody. Umělý led vyráběný technologií s vysokou hustotou molekul ve hmotě podléhá jen malému otěru, proto má horní kluzný materiál dlouhou životnost. Mezi přednosti patří také snadné čištění třeba od sněhu.

Pronájem kluziště je součástí projektu Zimní tradice v pohraničí a pokud město Vrbno pod Pradědem uspěje, získá pro financování kluziště až 120 tisíc korun. Kompletní pronájem přijde na 180 tisíc korun. Bruslit se tady bude od pátku 2. února až do 4. března, denně od 9 do 20 hodin. Vstup na kluziště je zdarma, kdo potřebuje upravit své brusle, může si servis zajistit v HV sportu na Jesenické ulici, nedaleko kluziště. Otevřeno tady bude v pracovní dny od 14 do 17 hodin.

Zdroj: MěÚ Vrbno pod Pradědem