RÝMAŘOV | Policisté z oddělení hospodářské kriminality prověřují podvodné jednání při prodeji štěněte přes internet. Žena z Rýmařova, reagovala na prodej štěňat rasy Sibiřský husky. Převedla na účet do zahraničí částku přesahující 10 tisíc korun. Do dnešních dní jí však štěně nebylo dodáno a ani peníze jí nebyly vráceny.

Foto: ilustrační – Pixabay

„Prozatím neznámý pachatel vložil na internetový inzertní portál nabídku na prodej štěňat rasy Sibiřský husky ze zahraničí, na který v říjnu 2017 reagovala poškozená z Rýmařova. Následně pachatel vylákal od poškozené pod různými záminkami (zakoupení přepravky pro štěně, úhrady nákladů na očkování) částku přesahující 10 tisíc korun, které žena zaslala na účet do zahraničí. Do dnešních dní jí však zvíře nebylo dodáno a ani peníze jí nebyly vráceny,“ sdělila mluvčí bruntálské policie Pavla Jiroušková.

„V souvislosti s tímto případem opět upozorňujeme, aby lidé byli obezřetní při nákupu zboží přes internet a neposílali peníze před dodáním zboží, pokud prodejce nemají ověřeného. Zejména rizikové je posílat peníze do zahraničí, kde nelze zcela ověřit pravost prodejce,“ upozornila závěrem Jiroušková.