KRNOV | Sdružené zdravotnické zařízení SZZ Krnov po povodních funguje v krizovém režimu. Sčítáme a odstraňujeme škody. Koordinujeme řešení problémů jednotlivých oddělení a ambulancí. Postupně se snažíme obnovovat provoz. Pracujeme v podmínkách omezené dodávky elektřiny. Pitnou vodu máme díky cisternám a také zajišťujeme distribuci balené vody. Internetové připojení je pomalé a omezené. Pokrytí signálem mobilních operátorů bylo uspokojivě obnoveno.

Foto: SZZ Krnov

To nejdůležitější, co potřebujeme sdělit veřejnosti, jsou telefonní čísla na zástupce jednotlivých oddělení a ambulancí, kteří poskytují aktuální informace o situaci na svém úseku a řeší s pacienty příslušnou problematiku:

https://www.szzkrnov.cz/aktuality/telefonni-kontakty-na-oddeleni-ambulance-a-poradny-szz-krnov

V krnovské nemocnici je nadále zajišťována jen ambulantní péče. Nemocnice nepřijímá pacienty k plánovaným výkonům.

Gynekologie a porodnice přijímá nastávající maminky bez omezení.

Nemocniční lékárna stále funguje jako jediná v Krnově.  Má otevřeno každý den od 7 do 18 hodin.

Pobočky SZZ Krnov, nemocnice ve Dvorcích a ve Městě Albrechticích, nejsou povodní vážněji poškozené. Funguje tam elektřina a teče voda. Z důvodů odlehčení krnovské nemocnici bylo několik pacientů přeloženo do Města Albrechtic a do Dvorců.

Stravovací provoz krnovské nemocnice vaří i v provizorních podmínkách. Dovážíme jídlo do pobočky ve Městě Albrechticích. Ve Dvorcích byla zajištěna dodávka stravy pacientům a zdravotníkům se spolupráci s místní restaurací.

Od čtvrtka 19. září byla obnovena autobusová doprava mezi Krnovem a Městem Albrechtice, takže už se „přespolní“ zaměstnanci dostanou z práce a do práce.

Zatím v Krnově nefungují některé diagnostické metody a obory, což řešíme převozem pacientů do jiných krajských nemocnic.

Do Krnova se vrací první pacienti, kteří v krizové situaci prošli urgentním příjmem Slezské nemocnice v Opavě.

Zničená zdravotnická dokumentace z vyplavených archivů je ukládána zvlášť, aby důvěrné informace neskončily na skládkách. Bude zlikvidována za dodržení všech povinností vztahujících se k ochraně osobních údajů pacientů. To znamená ve spolupráci s certifikovanou skartační firmou nebo v kotelně.

Ve Městě Albrechticích se archiv podařilo přenést do vyšších pater, takže k poškození nedošlo.

Park v  areálu krnovské nemocnice je podmáčený a nebezpečný. Některé stromy už se vyvrátily, jiné jsou nakloněné a nestabilní. Jakmile park trochu vyschne, pustíme se do kácení nebezpečných stromů.

V krnovské nemocnici funguje ordinace praktického lékaře (MUDr. Novák, MUDr. Halfarová). Ve Městě Albrechticích byla v nemocnici ve vyšetřovně EKG zřízena ambulance praktického lékaře, ve které pacienty ošetří MUDr. Šupík. Seznam praktických lékařů, kteří jsou pacientům k dispozici ve svých ordinacích: MUDr. Michalcová Kamila, MUDr. Šupíková Jana, MUDr. Ondřej Novák, MUDr. Weiss Marcel, MUDr. Andršová Magda (na Albrechtické ulici), MUDr. Nováková Klaudie, MUDr. Tobiášková Leona, MUDr. Herzinger Pavel.

Praktický lékař pro děti a dorost PLDD je v provozu pro akutně nemocné pacienty, včetně péče o akutně nemocné pacienty z uzavřených ambulancí. V Krnově funguje ordinace PLDD MUDr. Mylka a MUDr. Sedláčka.

Pro své zaměstnance SZZ Krnov objednává vakcíny proti žloutence typu A.

Obnovení provozu: Ambulance hematologická, oční, interní, psychiatrická, onkologická, metabolické centrum.

Děkujeme za dodávky balené vody i těm, kdo nám pomáhají s vykládáním a distribucí.

Děkujeme za pravidelné doplňování cisterny s pitnou vodou před stravovacím provozem.

Pomoc s obnovením dodávky proudu nám nabídly externí firmy. Děkujeme za pomoc Vězeňské službě.

Pomoc s vyklízením povodňových škod nám nabídli učni a středoškolští studenti, a postupně se nám hlásí další dobrovolníci.

Připravujeme seznam kolegů, zaměstnanců SZZ Krnov, které povodeň těžce zasáhla v soukromí. Zjišťujeme jak jim můžeme pomoci.  V první fázi jim nabízíme pomoc při vyřízení agendy státní mimořádné finanční dávky. Jedná se o pomoc v situaci, kdy na rozsáhlém území nefunguje elektřina ani internet.

Od 17. 9. do odvolání jsou v nemocnici povoleny návštěvy jen na dětském oddělení. |Na ostatních odděleních jen u pacientů ve vážném stavu a to po dohodě s ošetřujícím lékařem.

Vjezd do areálu krnovské nemocnice je povolen pouze pro zásobování, IZS a zaměstnance.

Cisterna s pitnou vodou v areálu krnovské nemocnice není určena pro veřejnost. Cisterny s pitnou vodou pro občany jsou rozmístěny v Krnově mimo areál nemocnice.

Není možné v nemocnici dobíjet mobilní telefony. Informace o místech dobíjení telefonů, o distribuci potravin a rozmístění cisteren s pitnou vodou najdete na webu města krnov.cz.

Nemocniční stravovací provoz až do odvolání nevaří pro externí strávníky.

Kontakt pro nabídku brigádníků při odstraňování povodňových škod: 603 557 230

Kontakt pro nabídku materiální pomoci: 606 666 517 (mail: mluvci@szzkrnov.cz)

Zdroj: SZZ Krnov

Foto: SZZ Krnov

Foto: SZZ Krnov

Foto: SZZ Krnov

Foto: SZZ Krnov

Foto: SZZ Krnov

Foto: SZZ Krnov

Foto: SZZ Krnov

Foto: SZZ Krnov

Foto: SZZ Krnov