KRNOV (VIDEO) | V odpoledních hodinách policisté ze speciální pořádkové jednotky a obvodního oddělení Krnov díky okamžité reakci a nasazení všech sil vytáhli muže z divoké řeky na Albrechtické ulici v Krnově a poskytli mu první pomoc. Video od Policie ČR zachycuje některé události za poslední hodiny.

Zdroj: Policie ČR

Policisté z Moravskoslezského kraje přes celou noc a v průběhu dnešního dne pomáhali při evakuacích stovek osob v celém kraji. „Byli jsme posíleni o policisty z jiných krajů a z Ředitelství služby cizinecké policie, v neposlední řadě byl využit policejní vrtulník k evakuaci osob, které byly odříznuty od pomoci, nebylo možno se k nim jinou cestou dostat,“ informovala mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

I přesto, že na mnoha místech přes den svítilo slunce, nebyla situace vůbec jednoduchá. Policisté po celou dobu pomáhali a stále pomáhají s evakuací napříč celým Moravskoslezským krajem. „V odpoledních hodinách policisté ze speciální pořádkové jednotky a obvodního oddělení Krnov díky okamžité reakci a nasazení všech sil vytáhli muže z divoké řeky na ulici Albrechtická v Krnově a poskytli mu první pomoc,“ pokračovala policejní mluvčí.

„Aktuálně provádíme evakuaci v části Ostravy-Poruby za pomocí člunu, ale také v Bohumíně a Opavě. Stále platí uzavírka Klimkovického tunelu, dálnice D1 v úseku 361 km v obou směrech uzavřena, ulice Rudná 1/811 na 283 v obou směrech neprůjezdná, a také cesta na Opavu je stále neprůjezdná,“ uzavřela mluvčí Eva Michalíková.

Video od Policie ČR zachycuje některé události za poslední hodiny.