BRUNTÁL | Jedná se o nejrychlejší spojení, kdy do Brna bude možné cestovat bez přestupů, a to za pouhé dvě hodiny. Na provoz této linky přispívají obě města – jak město Bruntál, tak i město Krnov.

Foto: MěÚ Bruntál

Ve všední den (pondělí až pátek) pojede spoj z Bruntálu od zastávky žel. stanice v 06.24 hod., z autobusového stanoviště u Společenského domu pak v 06.30 hod. Do cílové stanice Brno Zvonařka spoj dorazí v 08.40 hod.

Zpáteční spoj vyráží ve všechny všední dny (pondělí až pátek) z Brna od zastávky Zvonařka v 13.20 hod. a do Bruntálu dorazí v 15.29 hod. ke Společenskému domu a následně v 15.35 hod. na autobusovou zastávku u žel. stanice.

V pátek je linka z Brna doplněna o spoj v 15.20 hod. ze zastávky Zvonařka s příjezdem do Bruntálu v 17.29 hod ke Společenskému domu a v 17.35 hod. k zastávce železniční stanici.

V neděli se dostanete autobusem z Bruntálu do Brna v 16.39 hod. od zastávky žel. stanice a v 16.44 hod. od zastávky Společenský dům, příjezd na zastávku Zvonařku 18.50 hod. Tento spoj jistě uvítají především studenti. Z Brna do Bruntálu Vás v neděli sveze autobus v 20.00 hod. ze zastávky Zvonařka s příjezdem v 21.58 hod. k zastávce u Společenského domu a v 22.04 hod. k zastávce žel. stanici v Bruntále.

Dalším plusem je vedení linky v Olomouci přes zastávky u hlavního nádraží, bývalé Tržnice a pod fakultní nemocnicí. Obsluha těchto zastávek cestujícím umožní pohodlný přestup na vlak nebo naopak z vlaku na autobus, návštěvu odborných lékařských ambulancí a případné další vyřizování v centru Olomouce bez nutnosti přestupu na MHD. Všechny uvedené spoje lze již dnes najít na stránkách IDOSu.

Vedení města si velmi cení spolupráce mezi Bruntálem a Krnovem, díky které se podařilo spoj do Brna obnovit. „Je to jasným signálem, že společné úsilí Bruntálu a Krnova má smysl. Pevně věřím, že spolupráce bude pokračovat a navážeme na ni i v dalších oblastech,“ konstatoval starosta Bruntálu Martin Henč.

„Mám velkou radost, že se nám společně s Krnovem podařilo obnovit přímé autobusové spojení do Brna. Stálo nás to mnoho úsilí při dlouhých jednáních, ale výsledek určitě stojí za to,“ komentoval obnovu autobusového spoje místostarosta Radek Zatloukal.

Zdroj: Městský úřad Bruntál