MSK | Během pouhé hodiny musely posádky zdravotnické záchranné služby zasahovat ve čtvrtek 22.srpna odpoledne hned u tří nehod, během nichž došlo při střetech s automobily k těžkým zraněním cyklistů. Odehrály se na Frýdecko-Místecku a v Ostravě. Ke dvěma spolu s pozemními týmy vzlétali na pomoc také letečtí záchranáři.

Foto: ZZS MSK

„Nejprve převzali operátoři po čtrnácté hodině informaci o střetu jízdního kola s automobilem v obci Písečná. Sedmašedesátiletá žena byla ošetřena s otřesem mozku. O dvacet minut později vyjela posádka rychlé lékařské pomoci k další nehodě cyklisty, tentokrát v Ostravě. Devětasedmdesátiletý muž byl po střetu v bezvědomí, s poraněním hlavy a mozku, v přímém ohrožení života. Zasahující lékař musel zajistit jeho dýchací cesty a provést připojení k umělé plicní ventilaci,” uvedl Lukáš Humpl, tiskový mluvčí ZZS MSK.

„Po patnácté hodině pak spěchali záchranáři do Frýdlantu nad Ostravicí, kde byl po nehodě vážně zraněn v oblasti hlavy pětašedesátiletý cyklista,” sdělil závěrem mluvčí.

Všichni pacienti byli po ošetření přepraveni do zdravotnických zařízení – třinecké, ostravské Fakultní a frýdecko-místecké nemocnice.      

 

Lukáš Humpl, tiskový mluvčí ZZS MSK