MĚSTO ALBRECHTICE | Službu konající policejní autohlídka z albrechtického Obvodního oddělení byla přibližně třicet minut po šestnácté hodině odpolední 8. srpna 2024 vyslána na ulici Pod Hůrkou ve Městě Albrechticích, kde mělo dojít k požáru na chodbě jednoho z bytových domů.

Foto: ilustrační – HZS MSK

„Po příjezdu na místo policisté zjistili, že zde již zasahují jednotky hasičů, poněvadž ve vstupní chodbě domu došlo k zahoření zde odstavené elektro koloběžky, která byla připojena k nabíječce baterie a s největší pravděpodobností tak došlo ke zkratu při nabíjení. Při zahoření tak došlo k poškození elektro koloběžky, požár se rozšířil po celé chodbě a poškodil i nábytek, okna, dveře, lustry, vypínače světel a další elektroinstalaci, kdy celková hmotná škoda na majetku byla doposud vyčíslena na finanční částku ve výši 150 tisíc korun,” informoval mluvčí policie René Černohorský.

„Ve snaze požár uhasit se 47letá majitelka domu z Opavy nadýchala zplodin hoření a byla sanitním vozidlem převezena k lékařskému vyšetření a k ošetření do nemocničního zařízení v Krnově,” sdělil dále mluvčí.

Ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a prováděným prošetřováním a prověřováním nebylo zjištěno, že na vzniku požáru mohla mít aktivní úmyslnou účast jakákoli jiná osoba. Celá záležitost je tak v gesci Hasičského záchranného sboru.