KRNOV | Deset minut před patnáctou hodinou odpolední 15. června 2023 řídil jednapadesátiletý muž z Olomouce nákladní auto značky Avia po ulici Partyzánů v Krnově ve směru k ulici Albrechtické, přičemž mu při jízdě upadlo kolo. Po této kolizní situaci v dopravě zastavil, nákladní automobil prohlédl, a přestože zjistil vážnou technickou závadu, rozhodl se v jízdě pokračovat.

Foto: Policie ČR

„Takto poškozeným vozem následně způsobil do asfaltového povrchu vozovky podélný vryp o délce přes 90 metrů, šířce 2 centimetry a hloubce 1 centimetru, čímž poškozené právnické organizaci vznikla celková hmotná škoda na majetku zcela zřejmě převyšující finanční částku ve výši 10 tisíc korun. Provedeným prvotním šetřením na místě činu a prvotními procesními úkony je zcela zřejmé, že 51letý muž bezprostředně po vzniku závady (upadlé kolo) na svém voze nejprve zastavil, zjistil rozsah poškození a poté se znovu rozjel, i když si byl vědom, že svou další jízdou může vzhledem ke kontaktu nápravy se silnicí tuto poškodit,” uvedl mluvčí policie René černohorský.

Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany krnovských policistů pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu poškození cizí věci.

Foto: Policie ČR