VRBENSKO | Automotoklub Vrbno v AČR chystá letošní jubilejní desátý ročník Vrbenského vrchu, mezinárodního závodu automobilů do vrchu. Velkolepá akce se uskuteční od pátku 14. do neděle 16. července 2023.

Foto: STA Bruntálsko

Jubilejní desátý ročník mezinárodního závodu automobilů do vrchu – Vrbenský vrch připravuje Automotoklub Vrbno v AČR. Tradiční motoristické závody se pojedou na silnici mezi Vrbnem pod Pradědem, rozcestím nad Karlovicemi a Andělskou Horou od pátku 14. do neděle 16. července 2023.

„Desátý ročník Mezinárodního mistrovství závodů automobilů do vrchu, který je spojený s Mistrovstvím České republiky, Maverickem Hill Climb Czech a Českou trofejí, chystáme z hlediska organizačního a technického zabezpečení, ale nezapomínáme také ani na další doprovodný program – kulturní a společenskou část, a to ve spolupráci s Kulturním, informačním a vzdělávacím centrem ve Vrbně pod Pradědem,“ přiblížil hlavní pořadatel Martin Pleva z vrbenského Automotoklubu ČR.

Během závodních dnů dojde k úplné uzavírce státní silnice z Vrbna pod Pradědem směrem do Andělské Hory a Karlovic na Vrbensku. Objízdná trasa povede přes Karlovu Studánku anebo přes Heřmanovice a Holčovice. Pořadatelé opět zajistí bezplatnou kyvadlovou dopravu.

„Omezení v dopravě chceme veřejnosti avizovat s větším předstihem, protože si to vyžaduje pořádání jedné z velkých akcí na Vrbensku, která opět přiláká širokou veřejnost a podpoří tak rozvoj cestovního ruchu, stravovacích i ubytovacích zařízení. Za případné komplikace se všem řidičům i občanům omlouváme. Další podrobnosti zveřejníme v následujících měsících,“ doplnil Martin Pleva.

Reprezentovat vrbenský region a na závodní trať mají v plánu vyjet Martin Pleva se svým vozem Škoda 100–1400 a Michal Kašák s Opel Astra.

Vrbenský vrch zaštítil hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, podporuje ho Moravskoslezský kraj, Město Vrbno pod Pradědem a mnoho dalších partnerů. Mediálním partnerem akce je regionální zpravodajství STA Bruntálsko.

 

Foto: STA Bruntálsko

Tisková zpráva ke stažení zde!