ÚVALNO | Třicetiletá řidička nedala přednost jedoucímu náklaďáku. Na silnici v Úvalně tak došlo ke střetu dvou aut. Poničilo se i jedno zaparkované vozidlo. Ženu z místa nehody transportoval záchranářský vrtulník, čtyřměsíční dítě skončilo v nemocnici!

Foto: ZZS MSK

V Úvalně na Krnovsku řídila třicetiletá žena z Krnova osobní motorové vozidlo Suzuki Swift, která oproti dopravní značce „dej přednost v jízdě“ nedala přednost po hlavní silnici jedoucímu nákladnímu motorovému vozidlu Iveco, které řídila sedmatřicetiletá žena z Ostravy. Po střetu došlo k odhození osobního vozidla na poblíž zaparkovaný osobní automobil Škoda Octavia, v té chvíli bez pasažérů, a následně auto Suzuki Swift setrvačností narazilo do budovy přilehlé restaurace.

Na místo ihned vyjely složky Integrovaného záchranného systému Moravskoslezského kraje, a to před šestou hodinou v podvečer ve středu 16. srpna 2017. Třicetiletá žena tam po nehodě zůstala zaklíněná v autě, se záchranáři komunikovala. „Po vyproštění hasiči a poskytnutí přednemocniční lékařské péče byla s podezřením na poranění hrudníku a hlavy letecky transportována na urgentní příjem do ostravské Fakultní nemocnice,“ informoval zastupující tiskový mluvčí krajských záchranářů Ladislav Lang.

Ve stejném vozidle cestovalo i čtyřměsíční dítě. Při nehodě neutrpělo viditelné poranění a k dalšímu vyšetření ho záchranáři převezli na dětskou ambulanci v nemocnici v Krnově. „Další účastníky nehody nebylo nutné transportovat do nemocnice,“ doplnil mluvčí Lang.

Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 230 tisíc korun, orientační dechová zkouška vyloučila u řidičky nákladní soupravy předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou. „U řidičky osobního vozu dechová zkouška provedena nebyla s ohledem k jejímu zranění a byl u ní nařízení odběr krve při lékařském vyšetření a ošetření ve Fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě,“ v závěru dodal policejní mluvčí René Černohorský.