RÝMAŘOV | Oddělní rehabilitace a fyzikální medicíny v Rýmařově nabízí nově v rámci komplexní péče o pacienty s covid-19 také speciální rehabilitační program pro postcovidové pacienty s omezenou mobilitou. Nemocnice připravila pobytovou formu programu rehabilitace za hospitalizace. Doposud fungoval speciální rehabilitační program pro post covid pacienty pouze v podobě ambulantní péče.

Nemocnice Rýmařov

Mnoho pacientů, kteří prodělali onemocnění covid-19, i po úspěšném vyléčení trápí nepříjemné a přetrvávající obtíže. Dušnost, únava, pokles fyzické i psychické kondice, bolesti kloubů a svalů jsou nejčastější z nich. Postcovidový rehabilitační program je zaměřen na zmírnění dechových obtíží, posílení oslabeného svalstva, zvýšení dechové kapacity a celkové kondice.

Do programu, který je hrazen ze zdravotního pojištění, jsou pacienti zařazováni na základě doporučení praktického lékaře, ošetřujícího lékaře při propuštění z hospitalizace nebo ambulantního specialisty.

NOVÝ REHABILITAČNÍ PROGRAM PRO POSTCOVIDOVÉ PACIENTY

Oddělní rehabilitace a fyzikální medicíny v Rýmařově nabízí nově v rámci komplexní péče o pacienty s covid-19 také speciální rehabilitační program pro postcovidové pacienty s omezenou mobilitou. Nemocnice připravila pobytovou formu programu rehabilitace za hospitalizace. Doposud fungoval speciální rehabilitační program pro post covid pacienty pouze v podobě ambulantní péče. 

Mnoho pacientů, kteří prodělali onemocnění covid-19, i po úspěšném vyléčení trápí nepříjemné a přetrvávající obtíže. Dušnost, únava, pokles fyzické i psychické kondice, bolesti kloubů a svalů jsou nejčastější z nich. Postcovidový rehabilitační program je zaměřen na zmírnění dechových obtíží, posílení oslabeného svalstva, zvýšení dechové kapacity a celkové kondice. 

Do programu, který je hrazen ze zdravotního pojištění, jsou pacienti zařazováni na základě doporučení praktického lékaře, ošetřujícího lékaře při propuštění z hospitalizace nebo ambulantního specialisty.

Zdroj: Nemocnice AGEL Podhorská