BRUNTÁLSKO, POLSKO | Vláda na tři týdny zakázala pohyb mezi okresy. Omezení má zabránit šíření agresivních mutací koronaviru. Nařízení platí od pondělí 1. března 2021. Na nákupy do Polska proto nejezděte. Je to zakázané!

Foto: MěÚ Krnov

Redakce zpravodajství STA Bruntálsko oslovila moravskoslezskou policejní mluvčí Pavlu Jirouškovou o vyjádření k výjezdům do Polska. Lidé tam často jezdí na nákupy a využívají různé služby. „Není možné, aby lidé z Bruntálska jeli na nákup do Polska. To samé platí i pro cizince při cestě k nám,“ informovala mluvčí krajské policie.

„Platí zákaz vstupu a pobytu. Výjimku tvoří jen cesty do zaměstnání a k výkonu podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti, zajištění péče o děti, osoby příbuzné nebo zvířata, nezbytných cest do zdravotnických zařízení a zařízení sociálních služeb, včetně zajištění nezbytného doprovodu příbuzných a osob blízkých, cest za účelem vyřízení neodkladných úředních nebo havarijních záležitostí, včetně zajištění nezbytného doprovodu příbuzných a osob blízkých, účasti na pohřbu, cest za účelem účasti na vzdělávání včetně praxí a na zkouškách, cest do místa svého bydliště,“ dodala mluvčí Jiroušková.