BRUNTÁLSKO (FOTO) | Během víkendu policisté řešili devět nehod, při kterých se dvě osoby zranily. Způsobená škoda přesáhla 580 tisíc korun. Tři nehody byly střety se zvěří.

Foto: Policie ČR

Škodu ve výši 100 tisíc korun způsobil na vozidle Toyota střet s jelenem. „Zvíře vyskočilo před jedoucí auto dne 24. listopadu 2018 v 17:35 hodin na komunikaci mezi obcí Bruntál a Nové Heřminovy. Po střetu jelen na místě uhynul a byl předán mysliveckému sdružení, “sdělila mluvčí bruntálské policie Pavla Jiroušková.

Mezi obcí Staré Heřminovy a Leskovec nad Moravicí jel sedmdesátiletý muž s vozidlem Fiat a z levého silničního příkopu mu vyběhlo do jízdní dráhy tele.

„Došlo ke střetu a zvíře odběhlo zpět do ohrady. Způsobená škoda na vozidle činí 70 tisíc korun. K nehodě došlo 23. listopadu 2018 v 16:45 hodin. Ve stejný den a stejný čas mezi hranicí okresu Bruntál a obcí Horní Životice se střet dvaašedesátiletý řidič vozidla Ford se srnou. Zvíře mu vyskočilo ze silničního příkopu bezprostředně před automobil. Muž již nestačil pro krátkou vzdálenost zabránit střetu. Srna po střetu z místa odběhla a nebyla dohledána. Na vozidle vznikla škoda 15 tisíc korun,” sdělila k dalším případům Jiroušková.

Foto: Policie ČR