I menší investice mají velký význam. Příkladem je schodiště do budovy jídelny Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově, které na přelomu září a října tohoto roku, získalo novou podobu a provedení. 

Zdroj: Nemocnice AGEL Podhorská

Velké procento zdejších strávníků tvoří lidé nad 60 let a především oni ocení bezpečnost betonových protiskluzových nášlapů a zábradlí, které jim zajistily pohodlnější vstup do budovy. Práce, které rekonstrukci provázely, se provozu jídelny v uplynulých dnech dotkly jen nepatrně – stravovací provoz omezil výdej obědů pouze na jeden druh hlavního jídla.

 

Jídelna se nachází v budově B v areálu nemocnice v Rýmařově. S pomocí moderního vybavení jako jsou konvektomaty, mrazící boxy a boxy na transport a zodpovědné práce 16 zaměstnanců, zajišťuje zdejší kuchyně celodenní stravu pro pacienty nemocnice v Rýmařově i v Bruntále. Služby jídelny běžně využívají nejen tito pacienti a zaměstnanci nemocnice, ale i široká veřejnost. Měsíčně se zde připraví na 4,5 tisíce obědů pro cizí strávníky, kteří si přes internetový objednávkový systém mohou vybírat ze tří druhů obědů, včetně diet, s přehledem jídelníčků až tři měsíce dopředu. 

 

Doba koronavirová se nevyhnula ani stravovacímu provozu. Ke kvalitnímu obědu patří nejen jídlo samotné, ale také možnost v klidu se posadit a oběd si vychutnat. Toto teď ovšem epidemiologická opatření neumožňují, a proto někteří strávníci omezili svůj odběr jídel. V rámci hygienických opatření se změnila pravidla pro výdej obědů. V době od 11 do 12 hodin vymezila jídelna provoz pro zaměstnance a od 12 do 13 pro širokou veřejnost. Po vstupu do budovy si strávníci musí vydezinfikovat ruce dezinfekcí, která je u vchodu připravena a dodržovat mezi sebou rozestupy. Jídla jsou vydávána pouze do jídlonosičů.

Zdroj: Nemocnice AGEL Podhorská v Rýmařově