PRAHA, ČR | Na největších vánočních trzích v ČR, které tradičně probíhají v Praze, v sobotu 2. prosince 2017 rozsvítili sedmdesátiletý smrk z Křivoklátska. Vyrazte se podívat!

Vyrazte do Prahy na Vánoční trhy: Dýchnou na vás sváteční atmosférou

Foto: Radek Vráblík

Největší vánoční trhy v České republice na Staroměstském náměstí oblékly do zlato-bílé barvy s prvky červené a zelené. Strom zůstal pohádkově vánoční s obřími slaměnými ozdobami, šesti sty malými blyštivými hvězdičkami doplněnými o vánoční ozdoby inspirované historickými vitrážemi s typickými vánočními výjevy. Jeho špičku zdobí tři metry dlouhá a 1,5 metrů vysoká kometa. Zhruba sedmdesátiletý smrk ztepilý letos pochází z obce Roztoky u Křivoklátu, kde vyrostl na soukromém pozemku. Poprvé se slavnostně rozsvítil v sobotu 2. prosince 2017 v 16.30 hodin.

V prostoru vánočního tržiště se návštěvníci můžou projít po nové vyhlídkové terase pod portály Chrámu svatého Víta a stylizovanou siluetou Hradčan. Nechybí ani oblíbené fotokoutky, multifunkční pódium i každodenní bohatý kulturní program, a především tradiční prodejní stránky s vánoční tématikou. Trhy na Staroměstském náměstí potrvají až do 6. ledna 2018.

Trhy na Staroměstském náměstí mezi TOP 10 Krása a atmosféra pražského adventního tržiště na Staroměstském náměstí je v posledních letech každoročně oceňována světovými médii jako jedna z nejkrásnějších vánočních destinací světa. Také letos na začátku listopadu Prahu zařadil prestižní americký týdeník US News & World Report do ankety TOP10 nejkrásnějších vánočních destinací světa. Hlasování stále probíhá a zájemci tak mohou podpořit svým hlasem Prahu zde…