VRBNO POD PRADĚDEM | Vánoční strom ve Vrbně pod Pradědem rozsvítí ve středu 13. prosince 2017 v 18 hodin za účasti přátel z partnerského města Glogówku. Od rána začne jarmark, odpoledne kulturní program s představením tradic, Ježíškovou poštou, vystoupením kapel.

Foto: Plakát akce

První adventní neděli 3. prosince rozzáří ulice města vánoční výzdoba, nazdoben už bude také vánoční strom na prostranství u okružní křižovatky. Ten se poprvé rozzáří ve středu 13. prosince.  Celodenní akce Vrbenské Vánoce s jarmarkem, pro děti i dospělé chystají mnoho překvapení a lákadel, třeba vánoční tvořivé dílny, Ježíškovu poštu, představení vánočních zvyků prostřednictvím vánočních domečků, kde si budou moci návštěvníci vyzkoušet například lití olova a další lidové zvyky spojené s Vánocemi.

Nebude chybět ani česko-polská ochutnávka tradičních vánočních jídel či prodejní stánky s občerstvením nebo s nabídkou sortimentu vhodného jako dárek pro blízké. Přijďte si užít adventní akci i se sousedy, přáteli, svými blízkými. Program akce zaujme malé i velké. Vánoční strom darovaly městu Biskupské lesy.

Zdroj: MěÚ Vrbno pod Pradědem