ALBRECHTICKO | Týmy ZZS MSK zasahovaly v úterý 18. června v poledne u vážně zraněného na Bruntálsku. Pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska převzali po půl dvanácté tísňové volání z obce Hynčice.

Foto: ZZS MSK

Nahlášen byl pád osoby ze střechy. Na místo vyjela neprodleně posádka rychlé zdravotnické pomoci ze základny v Městě Albrechticích a vzlétl vrtulník LZS z Ostravy. První záchranáři byli u postiženého během šesti minut od převzetí výzvy k zásahu.

„ Pětasedmdesátiletý muž pracoval na střeše rodinného domu, ve výšce okolo pěti metrů. Nalezen byl po pádu na dlažbě u domu. Prvotní lékařské vyšetření ukázalo zranění hlavy a hrudníku, stejně jako příznaky svědčící pro poranění mozku. U pacienta byla zjevná porucha vědomí. Záchranáři jej zajistili krčním límcem, uložili do podtlakové matrace, zahájili nitrožilní podávání léků a kyslíkovou terapii. Po dalších opatřeních byl muž převzat na palubu vrtulníku a letecky přepraven do traumatologického centra ostravské Fakultní nemocnice,” uvedl Lukáš Humpl, tiskový mluvčí ZZS MSK