KRNOV | V neděli 16. července 2023 došlo na koupališti v Krnově k úmrtí dvaasedmdesátileté ženy, která byla nalezena po 10. hodině plavčíkem ve vodě bez známek života.

Foto: STA Bruntálsko

„Po vytažení na břeh ženě poskytoval první pomoc plavčík spolu s neustanovenou osobou a následně v resuscitaci pokračovali přivolaní zdravotníci. Následně však lékař musel konstatoval smrt,” uvedla mluvčí Moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.

Příčinu úmrtí určí nařízena pitva. „Kriminalisté žádají neznámou osobu, která pomáhala plavčíkovi s resuscitací a následně z místa odešla, dále také svědky, kteří by mohli k události uvést další informace, aby je kontaktovali buď na bezplatné lince 158, nebo se obrátili na nejbližší obvodní oddělení či přímo krnovské kriminalisty,” sdělila Jiroušková závěrem.

„V neděli v dopoledních hodinách jsme byli s dětmi na krnovském koupališti, konkrétně v bazénu s atrakcemi. Společně s manželem Jiřím Bartošíkem jsme zaregistrovali, jak plavčík táhne bezvládné tělo starší ženy ke břehu, manžel pohotově zareagoval a plavčíkovi pomohl se ženou na břeh, kde byla okamžitě zahájena resuscitace, manžel prováděl srdeční masáž a plavčík prováděl umělé dýchání, a to až do příjezdu záchranné služby. Mezitím probíhal hovor se záchrannou službou, kterou jsem volala já, až poté jsem zjistila, že hovor již zahájila slečna brigádnice z koupaliště. Nutno zmínit, že u záchranné akce byla přítomna i neznámá žena, která se snažila pomáhat a provedla ve střídání s plavčíkem také pár vdechů, manžel mezitím celou dobu masíroval,” řekla Markéta Bartošíková, manželka vodního záchranáře.