BOHUŠOV, KARLOV (FOTO, VIDEO) | Devět jednotek hasičů zasahovalo v místní části Karlov v Bohušově na Osoblažsku ve středu 8. června 2022 večer až do půlnoci, a to u požáru zděného kravína, kde bylo nyní uloženo seno a sláma. Požár se obešel bez zranění, předběžnou škodu si majitel odhadl na 2,8 milionu korun. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje. Osamocený objekt o půdorysu 100krát 10 metrů se nechává po dohodě s majitelem dohořet. Je pod kontrolou hasičů.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno ve středu po 19. hodině. Do Karlova vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanic Krnov a Bruntál, společně s nimi šest jednotek dobrovolných hasičů z Krnova, Jindřichova, Města Albrechtic, Vrbna pod Pradědem, Slezských Rudoltic a Osoblahy. Z polského Prudniku přijela na pomoc jednotka profesionálních hasičů (PSP).

„Uvnitř kravína (škoda 2 miliony korun) stále hoří uskladněné seno a sláma (škoda 800 tisíc korun), připravené pro výrobu pelet. Dohořívat by mohlo podle předběžného odhadu hasičů až dva dny. Přeskočení ohně na jinou budovu nehrozí, kravín stojí osamoceně na poli,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Do čtvrtečních ranních šesti hodin hlídali požářiště dobrovolní hasiči z Jindřichova a Osoblahy. Druhá jednotka zde zůstává i ve čtvrtek ráno.