BRUNTÁL | Tato akce pořádaná ekotýmem se stala vyhlášenou podzimní tradicí. Vznikla před třemi lety, kdy byla na školní zahradě velká úroda dýní a kdy ekotým přemýšlel, jak nejlépe tuto podzimní zeleninu využít. Protože letos hodně dýní pomrzlo, musel nám pomoci „NÁŠ ZELINÁŘ“ – bruntálský velkoobchod s ovocem a zeleninou. Tímto jim patří velké díky za ochotu, vstřícnost a sponzorský dar v podobě dýní.
Letos se do akce zapojilo mnoho maminek, babiček a učitelek, a tak se peklo, vařilo a smažilo. Už od rána se školní kuchyňka plnila perníčky a perníky, bábovkami, muffiny, cupcaky, marcipánovými strašidly, dýňovými záviny a sušenkami, dezerty a chuťovkami.
Nechyběly jednohubky s dýňovou pomazánkou, kandovaná dýně, dýňové pusinky ani listové taštičky. V kuchyni se smažily palačinky, ohřívala dýňová polévka a vařil dýňový punč. Letošní ročník byl obzvláště vydařený. Sešlo se velké množství dobrot a výborná parta dobrovolníků, kteří pekli, chystali, umývali, prodávali, uklízeli. Všem jim patří velké poděkování. V neposlední řadě také děkujeme za finanční příspěvky, které nás tento rok velice mile překvapily. Na to, jak se akce vydařila, se můžete podívat ve fotogalerii. Ale pozor! Po zhlédnutí fotografií dostane chuť na sladké .
Autor: Ekotým, ZŠ Bruntál, Jesenická 10